Norges og Nordens eneste spesialmagasin om bunader og folkedrakter
Bunad- og folkedrakttradisjonen i Norge står svært høyt i kurs. Det er stor aktivitet blant produsenter over hele landet, høy interesse hos folk flest og økende bruk av bunad blant kvinner og menn. Derfor syntes vi det var på høy tid at denne viktige delen av vår levende kulturarv fikk sitt eget talerør.

I samarbeid med medlemmer i Norsk Folkedraktforum (Nff) ble Magasinet BUNAD lansert i 2004. Målet med magasinet er å belyse arbeidet med forskning, rekonstruksjon og produksjon av bunader over hele landet.

Vi holder til på Røyken Prestegård, nærmere bestemt Prestegårdsjordet 27B. Du kan nå oss på telefon 31 28 09 10, fax 31 28 09 11 eller på e-post heidi@bunad-magasinet.no.

Postadressen vår er:
Magasinet BUNAD AS
Postboks 93, 3441 Røyken


Nff ble stiftet i 1995 og er en landsomfattende organisasjon for dem som er interessert i folkelig draktskikk, som arbeider med forskning og dokumentasjon innenfor dette området, og som utvikler og produserer bunader på grunnlag av historisk kildemateriale.


Magasinet BUNAD inneholder:
Spennende reportasjer og flotte bilder av bunader fra hele landet; men også fra utlandet.
 
Interessante artikler om rekonstruksjons- prosjekter, som gir et godt innblikk i hva det vil si å rekonstruere en bunad.
 
Grundig presentasjon av alle håndverks- områder som er naturlig hjemmehørende innenfor bunadproduksjon, f.eks.: Søm, vev, broderi, strikking, skomaking, filigransarbeide, metallstøping, knipling og knivmaking.

 
Initiativtagere og bidragsytere
Ansvarlig redaktør og Art Director Heidi Fossnes har solid erfaring innenfor temaet bunader og folkedrakter. Hun er grafisk designer med over 20 års erfaring innen produksjon av trykksaker, tidsskrifter mm.

Hun har utgitt bøkene «Norges bunader og samiske folkedrakter» (1993, J. W. Cappelens forlag) og «Håndplagg til bunader og folkedrakter» (2003, N.W. Damm & Søn).

Fagredaktør Frithjof Rudstaden har blant annet lang erfaring med rekonstruksjon av draktskikken på Ringerike.

Forøvrig består redaksjonskommiteen av Berit Bjerkem, Mona Løkting, Helga Reidun Nesset og Margot Sollie; alle med bred erfaring innenfor arbeid med  rekonstruksjon og produksjon av bunader og tilbehør.