Nr. 4-2009

Denne utgaven har vi også på lager.

Etter å ha hatt to spesialutgaver i rask rekkefølge, der vi tok for oss både sølv og dåps-tradisjoner, ble det bunader for alle penga i Magasinet BUNAD nr. 4-2009.
Her kan du lese mer om innholdet, og du kan bestille bladet
ved å klikke her ...
 

Kvinnebunader fra Ryfylke (foto: Eva Brænd)

Endelig ble det en tur til Rogaland, som lenge har stått på listen vår. De stripete stakkene fra Ryfylke hadde vi hørt om, men ikke fått anledning til å ta nærmere i øyesyn. På Stavanger Museum var det mye spennende folkedraktmateriale på se. Og hjemme hos Daghild Håvardsholm i Hafrsfjord var stua full av nye draktplagg som var resultat av Daghilds, Ragnhild Ødegaards og resten av bunadnemndas rekonstruksjonsarbeid. Les utdrag av denne artikkelen her ...
 

Bringeklutbunad fra Vest-Telemark (foto: Laila Durán)

Bringeklutbunaden fra Vest-Telemark så vi også nærmere på (utdrag av artikkelen finner du her ...). Det samme gjelder den nye grønne kjeringkåpa fra samme område (den kan du lese mer om her ...).

Som den observante leser sikkert har fått med seg, så har vi nå begynt å bevege oss litt utenfor landets grenser også. I dette nummeret presenterer vi noen fine drakter fra Skåne, og det var spennende å se på både likheter og ulikheter mellom de norske og de svenske draktene. (Les mer her ...)

 

 

Flotte drakter fra Skåne (foto: Laila Durán)

 

Det er mye lekkert draktsølv i Skåne (foto: Laila Durán)

 


Her følger en oversikt over resten av innholdet i Magasinet BUNAD nr. 4-2009, med linker til utdrag av noen artiklene derfra:

Småstoff

 

Høysetebrudeduken. Et samarbeide «over dammen»

Firfletting, en utrydningstruet håndverkstradisjon

Brudekrona fra Fuglseng legatgard på Ringsaker

Fargerik utstilling på Sigdal Museum

Hyggelig besøk på Raulandsakademiet

Leserbrev