Nr. 3-2012

Dette nummeret utkom i september 2012, og det er fremdeles på lager.

Her er noen av oppslagene i Magasinet BUNAD nr. 3-2012:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En vindfull dag i juni besøkte vi Hemne i Sør-Trøndelag for å se nærmere på den lokale draktskikken. Draktene her bærer i seg elementer både fra den trønderske byinspirerte motedrakten og fra Nordvestlandets mer bygdepregede drakter. Evelyn Vitsø som har arbeidet med rekonstruksjon og søm av disse bunadene i en årrekke, stilte opp med et vakkert knippe damer i ulike varianter av drakten. (Foto: Eva Brænd)


For ett år siden avsluttet Solrun Irene Fanakrå-Staurnes sin mastergrad i tradisjonskunst ved Høgskolen i Telemark. Temaet hun valgte å fordype seg i var ei fellebrok fra Høydalsmo i Vest- Telemark. Dette hørtes spennende ut, syntes vi, og vi fikk lyst til å spørre og grave litt. For denne buksa er av det litt sære slaget. Sær, kanskje fordi de færreste av oss kjenner så mye til denne typen benklær. (Foto: Heidi Fossnes)


Høyt oppe og omtrent som nærmeste nabo til Kirkerudbakken i Bærum, bor Tove de Lange. Der holder hun orden på siste ledd av det ærverdige firmaet Corneliussen & Olsen AS, som tidligere holdt til i Kongens gate i Oslo. (Foto: Heidi Fossnes)

Søndag 13. mai var det, etter noen års opphold, igjen tid for bunadsdag på Folkemuseet. På bunaddagen blir alle invitert til å komme, kledt i sin egen bunad. Derfor er det tilfeldig hvilke landsdeler som er representert fra år til år. De som har lyst, blir også oppfordret til å vise fram bunaden sin. Draktpresentasjonen på friluftscenen ble som vanlig et fargerikt skue. I denne bilde-kavalkaden vises noen av de norske bunadene som var med i presentasjonen. (Foto: Heidi Fossnes)

Resten av denne og alle de andre historiene her kan du lese i sin helhet i Magasinet BUNAD nr. 3-2012. Her er en oversikt over hele innholdet:

Nyheter og småstoff

Glimt fra Nordlek

Handelskarle fra Nummedal

Ingebjørg Hynnes beltestakk: Planlagt fra fødselen

Kallemankpuslespillet i Mandal

Hva koster en drøm?

Våre søte små

Leserbrev

 

Du kan bestille dette og andre nummer av Magasinet BUNAD ved å klikke her ...