Nr. 3-2011

Dette nummeret utkom i september 2011, og vi har det fremdeles på lager.

Her ser du noen av oppslagene i Magasinet BUNAD nr. 3-2011:
I alle våre utgaver forsøker vi i Magasinet BUNAD å vise at bunaden er mer enn et festplagg. Denne gangen har vi for eksempel med historien om to jenter som har arvet bunaden sin av bestemødrene sine. De forteller hvor mye bunaden betyr for dem; at den er langt mer enn et vanlig plagg. Nedenfor ser du et av oppslagene om den ene av dem:

Hallingdrakten som Emma Aagaard Olsen har fått av sin farmor Åse har en spennende historie. Det røde forkleet ble brakt til Norge fra det fjerne Østen av en forfar som var seilskuteskipper. Tråden i broderiet er plantefarget av Emmas oldemor, og frihåndsbroderingen er gjort av hallingrosenes mester, Anne Lybekk. Gjennom et helt liv har hun forsynt både store og små hallingdøler med de vakreste bunadbroderier. (foto: Vibeke Hjønnevåg)
 

Og her er noen av de andre oppslagene i Magasinet BUNAD nr. 3-2011:

Vi har lenge drømt om å reise nordover for å kikke nærmere på bunadene og samedraktene der oppe. I Magasinet BUNAD nr. 3-2011 har vi besøkt Bunadsstua i Harstad, hvor vi møtte Rønnaug Eilertsen og fire av hennes kolleger. Det ble en flott og fargerik reportasje om bunadene fra Nordland og Troms, hvor værgudene viste seg fra sin aller beste side. Fotograf Eva fikk tatt massevis av flotte bilder av bunadkledde kvinner og menn i den vakre naturen der oppe. (foto:Eva Brænd)I dette nummeret er utlandet representert med denne vakre drakten fra Hälsingland i Sverige. Järvsödräkten kommer fra et område hvor det er bevart et svært rikt draktmateriale. Så rikt at da hembygdsföreningen og länshemslöjd-konsulenten gjennomførte draktregistreringer der i perioden 1976 - 1980, ble det samlet inn 1.300 plagg og gjenstander. (foto:Laila Durán)
 

Torkjell har holdt på med båndveving i ca. 30 år, og moren hans var trolig den siste blant familie og naboer som mestret teknikken med de flotte duskene i endene på brikkevevde bånd. Torkjell syntes det var synd hvis denne teknikken skulle forsvinne med henne. Og bare kort tid før hun døde, lærte han seg kunsten å lage de fine duskene. (foto: Eva Brænd)

Her er oversikt over innholdet i Magasinet BUNAD nr. 3-2011, med linker til noen av dem:

Nyheter og småstoff

Torkjell Sletta: Detaljenes mester

En visitt i Nordland- og Tromsbunadenes hjemtrakter

Arven etter Farmor

Järvsödräkten

Marte S. Ophus: Den mangfoldige filigranslærling 

Rekruttering til bunadtilvirkerfaget

Skjulte skatter - spor i landskapet

Samma det vel. Bunad er bunad!

Våre søte små

Leserbrev

Du kan bestille dette nummeret ved å klikke her ...