<br> Gammel brudedrakt med perlekrune fra Hardanger
Gammel brudedrakt med perlekrune fra Hardanger
<br> Konedrakt og brudgomsdrakt fra Hardanger
Konedrakt og brudgomsdrakt fra Hardanger
<br> Her kjem karan frå Nes og Flå!
Her kjem karan frå Nes og Flå!
<br> Mørke sidtrøyer fra Hallingdal
Mørke sidtrøyer fra Hallingdal
<br> Anne Kristin Moe
Anne Kristin Moe
<br>Eldrid og Stein Grov Eilertsen i Dale Sko
Eldrid og Stein Grov Eilertsen i Dale Sko
Forside nr_3-08_100x132

Nr. 3-2008

Vi har fremdeles denne utgaven på lager. Her kan du se mer om innholdet:

Og du kan bestille det ved å klikke her ...

Magasinet BUNAD nr. 3-2008 inneholder spennende artikler og masse flotte bilder fra blant annet Hardanger og Hallingdal. Visste du forresten at Hallingbunaden tidligere ble brodert på frihånd? Vi har sett på noen fine, gamle eksemplarer av drakter fra Nes og Gol.

I dette nummeret kan du lese om den fantastiske turen vi hadde til Utne i Hardanger i sommeren 2008. Der skinte solen om kapp med søljer og brudekroner. En rekke av de vakre plaggene i den nye, permanente draktutstillingen ved Hardanger Folkemuseum fikk seg en luftetur ut i dagslyset.
Gled dere til «Sørfjordskaut», «nykone-uppluter», «bringekluter», «perlekrune», «handaplagg», «sjonaleistar», «brudgomskluter» og «krotasko». (Les utdrag av den store artikkelen fra Hardanger her ...)

Vi møtte noen tøffe nesninger også i denne utgaven. Vi var jo i Nesbyen i forbindelse med BUNAD nr. 2-2008 også. Men det var flere ting vi hadde lyst til å kikke nærmere på. Derfor dro vi  tilbake og fikk treffe en gjeng med flotte nesninger kledd i fiskekjølke-trøyene som Vibeke Hjønnevåg arbeider med. (Les mer her ...)

Vi møtte dem i hyggelige Hagaled Gjestegård. Der ble vi også traktert med «surystil»,  «asningskaku», «grautpinner», «kvikaku» og «brisjitreak». Kjente saker for nesningene - litt mer eksotisk for oss i redaksjonen.

Vi fikk også en prat med et par hyggelige damer som kunne fortelle oss mye spennende om det flotte frihåndsbroderiet i dalføret. Og er det virkelig slik at ingen har lyst til å videreføre denne spennende broderitradisjonen? undrer vi.Her er en oversikt over resten av innholdet i Magasinet BUNAD nr. 3-2008, med linker til et par av dem:

Ting skjer

Stakkeklede i Setesdal. Ny bok fra Aagot Noss

Vi besøker Hagaled Gjestegård på Nes

Anne Kristin Moe. Ny seksjonsleder i Bunad- og folkedraktrådet

Frihåndsbroderiet i Hallingdal

Durán Textiles med nye norske stoffer

Hallingdal Museum

Skoparet i Dale

Vi ser på gamle stoffkvaliteter 5: Bay og Callemank

Leserbrev