Nr. 2-2011

Dette nummeret utkom i april 2011, og det er fremdeles på lager.

Her ser du noen av oppslagene i Magasinet BUNAD nr. 2-2011:
Denne staselige rekonstruerte mannsbunaden fra Sunnmøre baserer seg på gamle draktdeler fra Stranda på Sunnmøre. Den kan tidfestes til slutten av 1700- og begynnelsen av 1800-tallet. Bunadnemnda for Sunnmøre gjorde et grundig rekonstruksjonsarbeide og presenterte bunaden for daværende Bunad- og folkedraktrådet i 1991, som var svært så fornøyd med arbeidet bunadnemnda hadde gjort. Bunaden blir helt og holdent sydd for hånd, slik selvsagt alle plagg ble i tida før symaskinens tidsalder. (foto: Laila Durán)
 

På et sidespor på veien fram mot den rekonstruerte bunaden fra Sunnfjord, som vi presenterte i Magasinet BUNAD nr. 1-2011, finner vi denne kjenningen fra samme sted. Bunaden med det grønne livet har også sin spesielle historie fra en tid da begrepet rekonstruksjon hadde en litt annen betydning, og tilgjengeligheten på materialer var langt mindre enn i dag. (foto:Eva Brænd)Utlandet er denne gangen representert med to flotte drakter fra Nederland. Andrea Tebbenhoff er vaskeekte nederlender, nå bosatt i Dale i Sunnfjord. Hun har bidratt med en interessant artikkel om to drakt-områder i hennes hjemland, der de fremdeles bruker folkedrakter til daglig. (foto:Eva Brænd)
 

Synnøve Sæmundsdotter Bjørset er en prisbelønnet folkemusiker som har et bevisst og nært forhold til bunaden sin. Hun er født på Bjørset i Jølster, og er fremdeles bosatt i kommunen. Synnøve er stadig på farten både i inn- og utland. Da vi traff henne i forbindelse med foto-opptakene av Sunnfjord-bunadene sist sommer, kom hun direkte fra flyplassen, etter en tur til Montreal i Canada. (foto:Eva Brænd)

 


Her er oversikt over innholdet i Magasinet BUNAD nr. 2-2011, med linker til noen av dem:

Mannsbunad frå Sunnmøre

Fiskarfagskulens grønne Sunnfjord-bunad

Synnøve S. Bjørset. Prisbelønnet folkemusiker

Thomas M. Walle. Et flerkulturelt museum

Anne-Marte Før. Sjef over isfolket

Myndige husfruer og staute budeier i Krødsherad

Knut A. Bråten. Folkemusikkens fanebærer i Valdres

Besøk fra Nederland

Oppskrift på strømper fra Voss

Glimt fra årsmøtet i Norsk folkedraktforum

Sonja Sharma. Begeistret lærling i bunadtilvirkerfaget

Leserbrev
 

Du kan bestille dette nummeret ved å klikke her ...