Medieinformasjon Magasinet BUNAD

Foto: Eva Brænd

Riksannonsører: Klikk her...
Lokale annonsører: Klikk her...

Overstrømmende mottagelse for Magasinet BUNAD; Norges eneste spesialmagasin om bunader og folkedrakter
Magasinet BUNAD har blitt meget godt mottatt både av lesere og annonsører. I 2006 gjorde vi vår første leserundersøkelse, og resultatene her var mildt sagt oppsiktsvekkende. (Denne undersøkelsen kan du lese mer om her)
Også i utlandet har BUNAD vakt oppmerksomhet og interesse. Det virker som om vi har lykkes i vår streben etter å belyse arbeidet med forskning, rekonstruksjon og produksjon av bunader over hele landet. Det er tydelig at det var på høy tid at denne viktige delen av vår levende kulturarv fikk sitt eget talerør.

Magasinet BUNAD inneholder blant annet:
• Spennende reportasjer og flotte bilder av bunader fra hele landet.
• Interessante artikler om pågående rekonstruksjonprosjekter.
• Grundig presentasjon av alle håndverksområder som er naturlig hjemmehørende innenfor bunadproduksjon, f.eks.: Søm, vev, broderi, strikking, skomaking, filigransarbeide, metallstøping og knivsmiing.

Initiativtagere og bidragsytere
Ansvarlig redaktør Heidi Fossnes har solid erfaring innenfor temaet bunader og folkedrakter.  Hun er grafisk designer med over 20 års erfaring innen produksjon av trykksaker, tidsskrifter mm.  Hun har utgitt bøkene «Norges bunader og samiske folkedrakter» (1993, J. W. Cappelens forlag) og  «Håndplagg til bunader og folkedrakter» (2003, N.W. Damm & Søn).

Redaksjonskommiteen i BUNAD består forøvrig av medlemmer av Norsk Folkedraktforum (Nff), hvor Frithjof Rudstaden er fagredaktør. Nff ble stiftet i 1995 og er en landsomfattende organisasjon for dem som er interessert i folkelig draktskikk, som arbeider med forskning og dokumentasjon innenfor dette området, og som utvikler og produserer bunader på grunnlag av historisk kildemateriale.

Riksannonsører: Klikk her...
Lokale annonsører: Klikk her...