Heidi trapp a_300x364

Hipp, hipp hurra!

Akkurat nå lanserer vi de nye hjemmesidene våre! Så velkommen til oss på https://bunad-magasinet.no/.
Vi er veldig stolte over resultatet. Her vil dere garantert finne mye spennende bunadstoff.
 Og du som abonnerer på Magasinet BUNAD, får også nøkkel til inn BESTESTOVA vår. Der skal etter hvert alle artiklene våre ligge; helt fra starten i 2004. Men foreløpig kan du se over 3000 bilder og lese hundrevis av artikler der inne!
Den nye hjemmesiden vår er «versjon 1», og den er ennå ikke er helt fullkommen. Men det jobbes kontinuerlig med den saken. I en tid fremover vil derfor våre gamle hjemmesider fortsatt være tilgjengelige.
Vi er kjempespente på å høre hva dere synes!
 Kom gjerne med synspunkter!

Hilsen Husfrua i Magasinet BUNAD

Klyper 3_300x273

Foto: Heidi Fossnes

Sterke klyper til deg som syr

Disse klypene egner seg spesielt godt som alternativ til knappenåler for deg som syr i skinn og kraftige stoffer. Én pakke inneholder 10 fargerike klyper.

Else Bodil Gjøn og Eva Hårajuvet_300x314

Foto: Ella Marie B. Vangsnes

Else Bodil Gjøn har fått kulturvernpris

På avslutningen av Kystsogedagen på Engevik gaard søndag 23. august ble Else Bodil Gjøn tildelt "Anders Kåre Engevik kulturvernpris for Fusa 2015". Prisen består av et diplom og en gavesjekk på 10.000 kroner.

0

Foto: Heidi Fossnes

Minner fra Nordisk draktseminar på Fagernes 10. - 14. august 2015

I år var det Norge og Norsk institutt for bunad og folkedrakt som arrangerte dette ukeslange seminaret der deltakere fra hele Norden er med. «Folkedrakt i fortid og samtid - seremoni, form og bruk» var hovedtema for seminaret.

Noss smussomslag.qxd

Endelig!
Aagot Noss: «Klesskikk i Tinn» er her igjen

Aagot Noss' bok «Klesskikk i Tinn» er nå trykket opp på nytt. Denne boken, som går for å være en av Aagot Noss beste, har lenge vært utsolgt fra forlaget og er svært etterspurt. Nå er den imidlertid kommet i nytt opplag, og du kan bestille den her i vår nettbutikk ...

Bunad-050

Lær å vippe håret på Telemarksvis

Hårvipping på Telemarksvis

Her har du sjansen til å lære hvordan Telemarksjentene vipper håret sitt! Avdøde Ingrid Dillekås er jo kjent for de fleste av våre lesere. I 2008 fikk vi være med på besøk til hennes datter Ulla og barnebarnet Mina, for å se hvor fine de blir med håret vippet som ekte Telemarksjenter.

Begravelse Aagot a_300x290

Foto: Heidi Fossnes

Aagot Noss har forlatt oss

En bauta innenfor forskning på norske folkedrakter har nå gått bort.
Aagot sovnet stille inn den 5. april og ble begravet fra Ål kirke 14. april. Det var en verdig og stemningsfull begravelse med Prost Vigdis Moen Storhaug.
Vi er mange både i inn- og utland som vil minnes henne med glede og takknemlighet. Dette fremkommer også tydelig i de to nekrologene over henne som vi har link til her:
Nekrologen fra Norsk folkemuseum
Nekrologen fra Halvard Bjørkvik

Heidis bilde til Facebook

Foto: Heidi Fossnes

Jentepannelin fra Øvre Hallingdal

For noen uker siden var jeg med på fagseminar og årsmøte for Norsk Folkedraktforum på Nesbyen i Hallingdal. Det var et flott seminar med lærerike foredrag, nydelig bunadutstilling på Hallingdal Museum og demonstrasjon av hvordan alle de fantastiske hodeplaggene fra Øvre Hallingdal settes på. Inger Margrethe Medhus viste oss både jentepannelin, Huvuklut, Hettebunad og Pelehårlag.

Lampe m lys 2_300x332

Foto: Heidi Fossnes

Superpraktisk sammenleggbar LEDlampe

Denne lampen med LEDlys er ideell for deg som alltid har med deg håndarbeid, enten du er på reise eller på kurs. Den er liten og hendig og enkel å ta med seg i veska. Du lader den enkelt enten via vanlig stikkontakt eller med usb-kabel via PC eller Mac. Lampen har to forskjellige lysstyrker.

Mål: Lengde: 18,2 cm, Bredde: 4,2 cm, Tykkelse sammenslått: kun 2,8 cm, Vekt: 207 g

Prisen er KUN kr 698,-  pluss porto.

Bivoks 2_300x286

Foto: Heidi Fossnes

Bivoks i praktisk holder

Virkelig praktisk for deg som syr med lintråd. Da er jo bivoks et kjent tilbehør. Her ligger bivoksen i en hendig plastboks med slisser på toppen. Dette gjør at bivoksen ligger godt beskyttet. Boksen har slisser på toppen der du kan føre lintråden fint igjennom.
Prisen er KUN kr 79,- pluss porto.

Disputas 2_300x293

Foto: Heidi Fossnes

Vi gratulerer Bjørn Sverre med doktorgraden og flott gjennomført disputas!

Fredag 6. februar fikk vi overvære cand. philol. Bjørn Sverre Hol Haugen da han forsvarte sin avhandling for graden philosophiae doctor. Disputasen fant sted i Helga Engs hus på Blindern, og auditorium 3 var fylt til siste benkerad av forventningsfulle tilhørere.