Heidi trapp a_300x364

Hipp, hipp hurra!

Akkurat nå lanserer vi de nye hjemmesidene våre! Så velkommen til oss på https://bunad-magasinet.no/.
Vi er veldig stolte over resultatet. Her vil dere garantert finne mye spennende bunadstoff.
 Og du som abonnerer på Magasinet BUNAD, får også nøkkel til inn BESTESTOVA vår. Der skal etter hvert alle artiklene våre ligge; helt fra starten i 2004. Men foreløpig kan du se over 3000 bilder og lese hundrevis av artikler der inne!
Den nye hjemmesiden vår er «versjon 1», og den er ennå ikke er helt fullkommen. Men det jobbes kontinuerlig med den saken. I en tid fremover vil derfor våre gamle hjemmesider fortsatt være tilgjengelige.
Vi er kjempespente på å høre hva dere synes!
 Kom gjerne med synspunkter!

Hilsen Husfrua i Magasinet BUNAD

Armbånd med label_300x241

Zulufadder perlearmbånd
i nettbutikken vår

Kjenner du Mari Maurstads Zulufadder-prosjekt? Dette prosjektet sørger for at foreldreløse barn i det aidsrammede Zululand får skolegang, helsetilbud m.m. Du kan lese mer om det fantastiske prosjektet her: www.zulufadder.no

Helga Fjelldalen

Tinndølen Tor Dale Svendsen planlegger ny bok om Tinnbunaden

Han søker nå kontakt med folk utenfor Tinn som kan sitte med både interessante opplysninger og eldre draktmateriale. Her er utdrag fra hans brev til oss:

Skopose a lite_300x315

NYHET! Pose til bunadsko

Vi har fått inn denne finfine posen til bunadsko i Magasinet BUNADs nettbutikk. Også den i samme gode bomullskvalitet som bunadposene våre.

5

Magasinet BUNAD på besøk hos Høgskolen i Sørøst-Norge:

Institutt for folkekultur ved Høgskolen i Sørøst-Norge tester ut laserteknologi for overføring av broderimønster til bunadstoff

(Tekst og foto: Heidi Fossnes)

Den første reportasjeturen vår i det nye året gikk til Rauland, der vi besøkte skolen som inntil nylig var kjent under navnet: Høgskolen i Telemark.
Vi var, sammen med annen presse og en mengde bunadtilvirkere, invitert til en presentasjon av et mulig nytt satsningsområde ved høgskolen: Laserteknologi for overføring av broderimønster til bunadstoffer.

Dåpspose 2b

NYHET! Pose til dåpskjole

I Magasinet BUNADs nettbutikk får du nå denne posen til dåpskjole. Posen er i samme gode bomullskvalitet som bunadposene våre.

Judith D3_300x300

NYTT silketørkle fra Tyrihans i nettbutikken vår!

Vi har nettopp fått inn dette flotte silketørklet i nettbutikken vår. Det heter JUDITH D, og kan som de fleste tørklærne fra Tyrihans brukes til bunader fra nær sagt alle kanter av landet, og både av kvinner og menn.

Du kan bestille Judith D og andre silketørklær fra Tyrihans her ...

Magny Karlberg, Fra Versailles_200x261

NYHET!
Magny Karlberg med ny bok!

I sin nye bok Frå Versailles til Valdres. Ei drakthistorisk reise forteller Magny Karlberg historien om folkedraktene i Valdres i lys av allmenn mote- og drakthistorie og kulturelle og samfunnsmessige endringer fra middelalderen og frem til 1860-tallet. Du kan bestille den her i vår nettbutikk ...

bunaddame_300x200

Foto: Morten Brun

Norsk folkemuseum åpnet ny utstilling med folkedrakter

Torsdag 8. oktober åpnet en ny temautstilling om folkedrakter på Norsk Folkemuseum, og søndag 11.oktober ble åpningen fulgt opp med arrangementet «Stas med folkedrakt».
Les mer om utstillingen her ...

Strømper_200x182

Stilige strømpebukser til bunaden din!

Nå har vi fine strømpebukser som passer til bunad i fargene svart, mørkeblå, jeansblå og rød. De finnes i størrelsene small (34 - 38), medium (38 - 44) og large (44 - 50).

Lys og mørk tørkle_300x196

Foto: Heidi Fossnes

NYHET i nettbutikken vår: Silketørklær fra Tyrihans i barnestørrelse

Disse silketørklærne måler 57 x 57 cm og passer perfekt til en barnebunad. Både for gutt og jente.
Vi har to fargevarianter. De inneholder mye av de samme fargene, men det ene er i lysere fargetoner enn det andre.